• Advertisement

Inwerter Zeverlution 1000S firmyZeversolar Problem z WiFi

Dział dotyczący inwerterów fotowoltaicznych. Dyskusje o doborze odpowiedniego inwertera i problemach z inwerterami - PVforum.pl

Inwerter Zeverlution 1000S firmyZeversolar Problem z WiFi

Postautor: Grzechu1981 » czw maja 18, 2017 11:16 pm

Panowie mam takie zapytanie.
Od niedawna stałem się posiadaczem tego inwertera, zamówiony został z opcjonalną przystawką do komunikacji wifi.
Inwerter po zamontowaniu i podłączeniu instalacji działa poprawnie, jednak mam problem z przesyłem danych przez wifi
Generalnie wydaje się że moduł ComBox działa poprawnie, znaczy nadaje sygnał SSID, co pozwala się z nim połączyć za pomocą hasła,lecz według samego inwertera modułu WIFI niema. Inwerter adres IP wyświetla jako 0.0.0.0.0 plus napis Disconnectet co według instrukcji znaczy "falownik nie posiada modułu ComBox". Oczywiście inwerter takowy moduł posiada i sam moduł nadaje sygnał, tylko jest problem z komunikacją modułu z inwerterem.
Firma ma własny program na telefon plus stronę internetową do monitoringu. Z instalacją aplikacji i założeniem konta nie było problemów, niby połączenie z wifi inwertera jest i z routerem też jedna nadal brak połączenia online...i pojawia się informacja o nieznanym błędzie...
Panowie spotkał się już ktoś z takim przypadkiem??
Grzechu1981
 
Posty: 2
Rejestracja: czw maja 18, 2017 10:40 pm

Advertisement

Re: Inwerter Zeverlution 1000S firmyZeversolar Problem z WiF

Postautor: czarnu » sob maja 20, 2017 10:10 pm

Na routerze sprawdzałeś czy moduł jest podłączony po wifi, jaki jest wifi sygnał ?
czarnu
 
Posty: 3
Rejestracja: ndz kwie 02, 2017 2:03 pm

Re: Inwerter Zeverlution 1000S firmyZeversolar Problem z WiF

Postautor: Grzechu1981 » ndz maja 21, 2017 9:07 am

No faktycznie gdzieś mi to umknęło...
Wszystka poustawiałem i już jest ok...
Dziękuję za pomoc:-)
Grzechu1981
 
Posty: 2
Rejestracja: czw maja 18, 2017 10:40 pm


Wróć do Inwertery

Kto jest online

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]

cron